Glutenvrij maniokmeel

Ken jij al glutenvrij maniokmeel? Ik heb de verschillende bloemmixen met maniokmeel van Ruut uitgebreid getest en ik ben fan, ik vertel er meer over in deze blog.

Wie is Ruut?

Ruut is een Duits bedrijf dat al enkele jaren actief is in Duitsland. Sinds begin 2023 zijn ze ook actief op de Belgische en Nederlandse markt. Ze hebben heel wat verschillende bakmixen op basis van maniokmeel.

Er is een pannenkoekenmix waarmee je ook wafels kan maken. De pannenkoeken hebben een vollere smaken, wat ik zelf wel aangenaam vind. Dit komt doordat er meer vezels in de bloemmix zitten, dit gaat je ook langer een verzadigd gevoel geven.

Glutenvrij maniokmeel

Ik ben vooral fan van de broodmix met maniokmeel. Ik heb het recept op de verpakking gebruikt, het is een makkelijk recept met een heel goed resultaat. Je krijgt een glutenvrij brood dat niet kruimelt en na een aantal dagen ook nog lekker zacht is. Wat ik voor een glutenvrij brood wel heel uitzonderlijk vind. De broodmix bevat heel wat vezels, 16 gram per 100 gram mix. Je kan er ook kleine broodjes mee maken.

De pizzamix, is heel makkelijk in gebruik, je moet enkel nog water en olie toevoegen. Je krijgt een deeg dat je makkelijk kan uitrollen en belegen naar keuze.

Er is ook een basis bakmix met maniokmeel die heb ik gebruikt om koekjes te bakken. Het recept heb ik uitgeschreven in een afzonderlijke blog.

Voordelen glutenvrij maniokmeel

Er zitten veel meer vezels in deze bakmixen dan in andere glutenvrije bakmixen.

Het brood dat ik met de broodmix heb gebakken is heel zacht en kruimelt niet. Het brood blijft ook nog eens enkele dagen vers. Dit is heel uitzonderlijk bij glutenvrij brood en voor mij dus een heel groot voordeel van het glutenvrij maniokmeel.

Recepten met glutenvrij maniokmeel

Voor het brood, pannenkoeken en de pizza heb ik de recepten op de verpakking gebruikt.

Zelf heb ik ook een recept gemaakt met de basis bakmix. Glutenvrije zandkoekjes met frambozenvulling, het recept vind je in deze blog.

Glutenvrij maniokmeel