Glutenvrije bakker, Bakker Leo in Nederland

Wil je lekker glutenvrij brood eten maar heb je geen zin om zelf te bakken? Dan is glutenvrije bakker Leo de oplossing!

Even voorstellen

Glutenvrije bakker Leo is een volledig glutenvrije bakker gelegen in Nederland. Ze leveren vers gebakken brood in Nederland, België en Duitsland. Hun brood is gegarandeerd glutenvrij doordat in de bakkerij enkel glutenvrij producten worden gebakken.

Ze werken ook niet met glutenvrij tarwezetmeel wat dan weer zeer interessant is als je een tarwe allergie hebt. Op hun website vind je een duidelijk overzicht van welke allergenen er in de producten staan, zoals ei, melk of soja.

Assortiment

Wat hebben ze nu juist in hun assortiment? Verschillende broden, bruin, wit, meergranen,… Ook hebben ze kleine pistolets zoals een tijgerpistolet en ook meerzadenbolletjes en afbakbroodjes.

Ook hebben ze een uitgebreid assortiment aan zoete producten nl vanille muffins, chocolade muffins, roomboter cake en eierkoeken.

Wat ook wel leuk is, is dat je een proefpakket kan aanvragen. Hierin zitten hun populairste producten in. Zo kan je een heel deel van het assortiment al eens proberen. Het proefpakket kost 15€ en kan je eenmalig bestellen. In het proefpakket zit het volgende: brood (wit, meerzaden en bruin), krentenbol, afbakbroodje, tijgerbol. Ideaal om enkele producten uit te testen.

Hoe bestellen?

Op de eerste pagina van hun website staat wanneer hun volgende bakdag is. Je kan tot de dag ervoor bestellen. Het verse brood wordt de dag na de bakdag bij jou thuis geleverd met PostNL. De verzending is gratis vanaf 25€.

Zelf uitgetest

Glutenvrije bakker Leo

Ik kreeg een pakketje toegestuurd om eens uit te proberen. Hun website en de reviews zien er veelbelovend uit. Ik was dan ook heel benieuwd.

Ik keek vooral uit naar de krentenbollen, muffins en eierkoeken. Bij het brood was ik vooral benieuwd naar de structuur, omdat deze bij glutenvrij brood vaak heel droog is.

Brood

Het brood is heel zacht van structuur en helemaal niet droog. Ook heel lekker van smaak. Doordat ik al glutenvrij eet sinds mijn kindertijd ken ik de smaak en structuur van “gewoon” brood niet. Ik liet het brood dan ook eens proeven aan mijn ouders, die niet glutenvrij moeten eten, om eens te vergelijken. Zij vonden het ook heel lekker en goed van structuur!

Naar de krentenbol was ik heel benieuwd. En deze waren super lekker! Genoeg rozijntjes in en zacht van structuur.

Glutenvrije bakker Leos Krentenbol
Krentenbol

Cake, muffins en eierkoek

Ik heb de roombotercake, de vanille muffins en de eierkoek geprobeerd. Alle 3 heel luchtig van structuur. De vanille muffin is toch wel mijn favoriet van de 3 .

Glutenvrije bakker Leo Eierkoek
Eierkoek

Oliebollen

Ze hebben ook oliebollen in hun assortiment. Oliebollen naturel of met krenten én rozijnen. Beide oliebollen zijn glutenvrij én tarwevrij. Ik had ze even opgewarmd in de microgolf oven, heel lekker!!

Zou ik zelf eens bestellen bij Bakker Leo? Zeker en vast! Alle producten zijn lekker, vers en geen droge structuur. En ook heel belangrijk, je kan alles invriezen en het blijft zo een 3 tot 4 weken goed in de vriezer. Handig om een voorraadje in te slaan.