Glutenvrije bakker in Laakdal, Allerg – Into

Allerg – Into, een glutenvrije bakker in Laakdal. Alle producten zijn glutenvrij maar ze kunnen ook rekening houden met andere allergieën.

Assortiment glutenvrije bakker

Ze hebben een uitgebreid glutenvrij assortiment. Hun volledige assortiment kan je op hun website bekijken. Er worden maaltijden aangeboden zoals verschillende soorten soep, loempia’s, videe, pasta’s enzo..

Ze hebben ook verschillende soorten brood en broodjes. En niet te vergeten ook een assortiment aan taarten en kleine gebakjes.

Ingrediënten

Er wordt voor 95% gewerkt met biologische ingrediënten. Alle producten zijn glutenvrij. Maar ook lactosevrij, melkvrij, sojavrij, ei-vrij zijn mogelijk. Ook veganistisch is een optie.

Bestellen

Je bestelling geef je best op voorhand door. Deze kan je dan gaan afhalen bij verschillende afhaalpunten.

Getest én goedgekeurd

Brood

Ik heb het haverbrood en de baguette geproefd. Beide zijn zeer lekker. Vaak is glutenvrij brood nogal droog, maar bij deze is dit helemaal niet. De buitenkant is krokant en de binnenkant is lekker zacht.

De baguette is glutenvrij, tarwevrij, koemelkvrij en lactosevrij. De baguette kan ook gemaakt worden zonder ei of soja.

Ik had de baguette belegd met een zelfgemaakte kipcurry, ei en tomaat. Ideaal als lunch.

Het haverbrood is glutenvrij, tarwevrij, eivrij, lactosevrij, koemelkvrij en sojavrij. Je kan het brood ook invriezen. Zelf vries ik het in per 4 sneden. Ook na het ontdooien is het brood lekker zacht en niet droog. Heel handig voor een voorraad in huis te hebben.

Dessert

De tiramisu die je bij Allerg-Into kan kopen is glutenvrij én melkvrij. Ik was heel benieuwd om deze te proeven. Zelf had ik nog nooit een melkvrije tiramisu geproefd. Ik had verwacht dat er toch wel een smaak verschil zou zijn t.o.v. een niet melkvrije variant. Dit was helemaal niet zo, je proeft geen verschil en was heel lekker! Groot compliment voor Allerg-into!!

De tiramisu is glutenvrij, tarwevrij, koemelkvrij, lactosevrij en sojavrij. Kan ook zonder soja gemaakt worden.

Ook de koekjestaart is glutenvrij én melkvrij. Je proeft ook hier geen smaakverschil met een niet melkvrije variant. Heel lekker, en ziet er ook super mooi uit met de verschillende laagjes.

De koekjestaart is glutenvrij, koemelkvrij, eivrij, lactosevrij, sojavrij.

Het chocomoussetaartje ziet er prachtig uit en is ook heel lekker. Dit is een 1 persoonstaartje maar is ook verkrijgbaar in een groter formaat voor 6 personen.

Het chocomoussetaartje is glutenvrij, koemelkvrij, lactosevrij, sojavrij. Is ook mogelijk zonder ei.

Koffiekoeken

Hoe mooi zijn deze soezen? En ze zijn heel lekker van smaak. Deze soezen zijn met pudding en chocolade maar je kan ook kiezen voor soezen met room en suiker.

De soezen zijn glutenvrij, koemelkvrij, eivrij, lactosevrij, sojavrij.

Glutenvrije bakker

Deze appelbol is op basis van cashew bladerdeeg. Deze is ook verkrijgbaar op basis van soja.

De appelbol is glutenvrij, koemelkvrij, eivrij, lactosevrij, sojavrij.

Glutenvrije bakker

Hapjes

In hun assortiment hebben ze ook enkele bladerdeeghapjes. Zelf heb ik het bladerdeeghapje met videe vulling geproefd. Het bladerdeeg is op basis soja maar kan ook op basis van cashew gemaakt worden.

Ik had het bladerdeeghapje even opgewarmd in de microgolf. Zo word het lekker krokant aan de buitenkant. Het bladerdeeg is heel lekker van smaak.

Dit bladerdeeghapje is glutenvrij, koemelkvrij, lactosevrij en eivrij.