Glutenvrij kookboek : Glutenvrij genieten

Dit boek is geschreven door Trudel Marquardt.

Het boek “Glutenvrij genieten” ligt al enkele jaren in mijn boekenkast. Het is een van de eerste glutenvrije kookboeken die ik kreeg. Er staan enkele recepten in die ik nog regelmatig maak.

Vooraan in het boek staat er wat meer informatie over wat coeliakie juist is. Er worden ook tips gegeven over hoe je coeliakie aanpakt in het dagelijkse leven. Het is dus zeker een ideaal boek voor iemand die net de diagnose coeliakie heeft gekregen.

In dit boek heb ik geleerd om vlozaad te gebruiken. Vlozaad of psylliumvezels is een vezel dat je kan gebruiken als glutenvervanger. Vooral dan voor het bakken van brood. Vlozaad geeft elasticiteit aan je deeg. In het begin stond ik een beetje sceptisch tegenover het gebruik ervan. Eenmaal ik het dan toch eens geprobeerd had was ik volledig fan. Ik gebruik vlozaad regelmatig bij brood of pistolets recepten. Vlozaad geeft elasticiteit aan het deeg en daardoor kan je het deeg dan ook mooi vormen en is het minder plakkerig.

Wat ik ook nog belangrijk vind is dat de foto’s in het boek overeenkomen met wat je zelf maakt. Toch ook wel belangrijk, ik vind het altijd jammer als mijn baksels helemaal niet lijken op de foto’s in het boek.

Mijn favoriete recepten in dit boek?

  • Witte broodjes ==> de eerste pistolets die ik maakte en die ook echt lekker waren, en niet droog! Vlozaad was de truc!
  • De franse kersentaart ==> Chocolade en kersen, een perfecte combinatie

Meer info: Glutenvrij Genieten – Trudel Marquardt