Glutenvrije hapjes voor de feestdagen

Glutenvrije hapjes, altijd leuk voor bij de feestdagen. Dat de feestdagen van 2020 er anders gaan uitzien weten we allemaal. Toch hoop ik dat iedereen het gezellig maakt in zijn eigen kleine bubbel. In deze blog geef ik je al wat inspiratie voor de hapjes bij het aperitief.

Grissini met gerookt vlees

Glutenvrij – Tarwevrij – Lactosevrij – Melkvrij – Geschikt voor laag Fodmap dieet.

Ingrediënten
Bereiding

Wikkel het gerookt vlees rond de grissini.

Koude paprikasoep

Glutenvrij – Tarwevrij – Lactosevrij – Melkvrij

Ingrediënten
  • 3 gele paprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 liter glutenvrije kippenbouillon
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • Preischeuten
Bereiding
  • Pel de ui en de look en hak fijn.
  • Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s in blokjes.
  • Doe de paprika’s, ui en look in een kookpot.
  • Doe hier bovenop de kippenbouillon
  • Breng aan de kook.
  • Laat koken totdat de groenten gaar zijn, ongeveer 20 minuten
  • Mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de soep afkoelen.
  • Rooster intussen de amandelschilfers in een anti-kleefpan.
  • Verdeel de soep over kleine glaasjes en werk af met nootjes en preischeuten.

Zalmmousse

Glutenvrij – Tarwevrij – Lactosevrij – Melkvrij

Ingrediënten
  • 200 gram gerookte zalm
  • 5 eetlepels soja cuisine
  • 2 eetlepels fijngesneden augurken
  • 1 eetlepel peterselie
  • Preischeuten
Bereiding
  • Mix de zalm met de soja room in een blender.
  • Voeg de fijngesneden augurken en peterselie toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Doe de zalmmousse op lepeltjes en werk af met de preischeuten.

Mini pizza’s

Glutenvrij – Tarwevrij

Ingrediënten
Bereiding
  • Steek ronde vormpjes uit het pizzadeeg.
  • Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besmeer het pizzadeeg met tomaten passata.
  • Snijd de chorizo fijn en leg deze op de mini pizza’s.
  • Bestrooi met kaas.
  • Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C

Gevulde eieren

Glutenvrij – Tarwevrij – Lactosevrij – Melkvrij

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Currypoeder naar smaak
  • Peper en zout
  • Peterselie
Bereiding
  • Kook de eieren 10 minuten.
  • Pel de eieren en snijd overlangs door.
  • Haal het eigeel uit het ei en doe dit in een kommetje.
  • Meng het eigeel met de mayonaise, currypoeder, peper en zout.
  • Doe het mengsel in het eiwit.
  • Werk af met peterselie

Heb je ook zin in een dessertje? Dan is deze glutenvrije én lactosevrije tiramisu zeker een aanrader.