Glutenvrij Antwerpen

ijs mét glutenvrij hoorntje

Ik eet al glutenvrij sinds ik een peuter ben, nu dus al meer dan 35 jaar glutenvrij. Ik was 25 jaar toen ik voor de 1ste keer een ijsje met glutenvrij hoorntje at. Voor mij was dit een hele belevenis. Dit is ondertussen meer dan 10 jaar geleden.

Vanaf toen ben ik altijd op zoek naar een glutenvrij ijshoorntje. Mijn 1ste glutenvrije hoorntje at ik in Barcelona, daarna heb ik regelmatig wel glutenvrije hoorntjes gevonden in het buitenland. In België heel wat minder te vinden.

Maar uiteindelijk heb ik hier in België toch een plekjes gevonden waar ze een glutenvrij hoorntje hebben. In Antwerpen bij IceLab NiceCream Creations.

IceLab NiceCream Creations

IceLab NiceCream Creations is een vegan ijssalon. Al hun ijs is dus ook lactosevrije én melkvrij. Het ijssalon vind je terug vlakbij de Stadsschouwburg.

Ijs met glutenvrij hoorntje

Bij het ijs staat heel duidelijk vermeld welke allergenen er in het ijs zitten. Er zijn heel wat glutenvrije opties. Er is ook een glutenvrije ijshoorntje.

Ze zijn zeer goed op de hoogte van het glutenvrije dieet en houden goed rekening met kruisbesmetting. De bovenste laag van het ijs wordt weggehaald. Het hoorntje zit in een plastic verpakking, het hoorntje zelf wordt door de medewerkers niet aangeraakt.

Glutenvrije Brusselse wafel

In het weekend hebben ze ook Brusselse wafels. Deze zijn glutenvrij. Om kruisbesmetting te voorkomen bakken ze enkel maar glutenvrije Brusselse wafels. Heel goed geregeld!

IceLab NiceCream Creations is 1 van mijn favoriete glutenvrije adressen in Antwerpen. Zin in nog meer glutenvrij adressen in Antwerpen? In mijn Glutenvrije Reisgids Antwerpen vind je meer dan 30 glutenvrije adressen in Antwerpen. De reisgids vind je hier.