Pasta met witloof en zalm
Een lekker én snel klaar recept. Door light sojaroom te gebruiken wordt het recept heel wat gezonder.
Dit recept is glutenvrij, tarwevrij en lactosevrij.
![](https://usercontent.one/wp/www.glutenvrijmetnathalie.be/wp-content/uploads/2021/12/Pasta-met-witloof-575x1024.jpg)
Ingrediënten voor 2 personen
- 5 stronkjes witloof
- 1 koffielepel vloeibare lactosevrije boter
- 250 gram ongekookte glutenvrije macaroni
- 200 gram gerookte zalm
- 1 koffielepel mosterd
- 150 ml light sojaroom
- Peper en zout
Bereiding
- Was de witloof. Snijd de witloof fijn.
- Stoof het witloof aan in een koffielepel vloeibare boter. Laat ongeveer een 10 minuten stoven.
- Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water.
- Snijd de gerookte zalm in reepjes.
- Voeg de gerookte zalm toe aan het witloof.
- Voeg de mosterd toe en roer goed.
- Voeg de light sojaroom toe.
- Laat enkele minuten pruttelen.
- Serveer de pasta met de witloof saus.
Smakelijk!