Chili sin carne

Een klassieke chili con carne maar dan zonder vlees. Een receptje dat ik al heel vaak gemaakt heb en dat bij iedereen in de smaak valt.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 paprika’s, gele of groene
  • 2 wortelen
  • 750 gram tomatenpassata
  • 2 blikken kidneybonen ( 1 blik = 160 gram)
  • 1/4 koffielepel kaneel
  • 1/2 koffielepel komijn
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snijd de ui en look fijn.
  • Stoof aan in een beetje vetstof.
  • Snijd ondertussen de wortelen en paprika’s in kleine stukken.
  • Voeg toe aan de look en ui.
  • Laat enkele minuten meestoven.
  • Voeg de tomatenpassata toe.
  • Voeg ook de kaneel, komijn, peper en zout toe.
  • Laat sudderen totdat de groenten gaar zijn.
  • Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef. Voeg de bonen toe als de groenten gaar zijn. Laat enkele minuten mee sudderen.
  • Serveer met gekookte rijst, koriander en zure room

Tip

Je kan de chili ook makkelijk invriezen.