Crumble van havermout met rabarber en aardbeien

Normaal zit er in een crumble veel suiker en veel boter. Dit receptje is een gezondere variant. In plaats van bloem gebruik ik hier havermout en amandelmeel. Zo zitten er meer vezels in deze crumble en ga je een langer verzadigingsgevoel hebben. Dit maakt dat deze crumble ook kan als gezond tussendoortje.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en geschikt voor het laag Fodmap dieet. 

Ingrediënten crumble

  • 70 gram glutenvrije havermout
  • 60 gram amandelmeel of havermout
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • 50 gram lactosevrije boter of kokosolie
  • Ongeveer 300 gram fruit, bijvoorbeeld 2 stengels rabarber met enkele frambozen of aardbeien

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil, was en snijd het fruit in kleine stukjes en leg deze in een ovenschotel.
  • Doe 2 eetlepels ahornsiroop bij het fruit en meng goed.
  • Meng de havermout, amandelmeel, 4 eetlepels ahornsiroop, boter en zout tot een kruimelig geheel.
  • Doe de crumbloe bovenop het fruit.
  • Bak de crumble 30 minuten in de oven.

Variatie tips

Je kan variëren in fruit. Enkele voorbeelden:

  • Appel met enkele rozijnen
  • Krieken

Nog zin om te bakken? In deze online workshop leg ik je uit hoe je glutenvrije en vegan taartjes maakt.