Glutenvrije chocoladetaart, een familie recept

In mijn familie is er een recept dat heel vaak gemaakt wordt, zowel glutenvrij als niet glutenvrij. En dat is het recept voor een glutenvrije chocoladetaart. Het wordt al jaren gemaakt voor verschillende gelegenheden.

De taart is op zen best al ze niet volledig is doorbakken. Dan krijg je een lekker smeuïge binnenkant.

Je kan de taart nog afwerken met een beetje bloemsuiker of wat kokosschilfers. Of enkele toefjes slagroom. Zelf eet ik ze liefst puur, zonder nog extra toevoegingen. De taart op zich is al lekker genoeg.

Dit recept is voor 1 grote chocoladetaart. Ik gebruik hiervoor een springvorm van 26 cm. De taart wordt 40 minuten gebakken. Dan krijg je een smeuïge binnenkant. Heb je dit liever niet, dan kan je de taart wat langer in de oven laten staan.

Ik heb deze taart al voor verschillende gelegenheden gemaakt. Op onderstaande foto is de taart afgewerkt met bloemsuiker en frambozen.

Glutenvrije chocoladetaart
Glutenvrije chocoladetaart

Ingrediënten glutenvrije chocoladetaart

  • 300 gram pure chocolade
  • 300 gram witte suiker
  • 200 gram boter
  • 6 soeplepels glutenvrije bloem (No – Risk of Schär )
  • 6 eieren

Bereiding

  • Smelt de chocolade met boter op een heel zacht vuurtje.
  • Neem de pan van het vuur als de chocolade en boter gesmolten is.
  • Scheid de eieren. Houd het eiwit even apart.
  • Voeg suiker, bloem en het eigeel toe aan het chocolademengsel. Meng goed.
  • Klop het eiwit niet te stijf en voeg toe aan het chocolademengsel.
  • Meng het eiwit voorzichtig met het chocolademengsel.
  • Vet een springvorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem.
  • Doe het deeg in de springvorm.
  • Bak de taart 40 minuten op 175°C.
  • Neem de taart na afkoeling uit de springvorm.

Smakelijk!

Heb je deze rabarber schuimtaart al eens geprobeerd?