Glutenvrije koekjes met chocolade en hazelnoten

Deze glutenvrije koekjes maak ik al enkele jaren. Waar ik het oorspronkelijke recept gevonden heb weet ik zelfs niet meer. In de loop der jaren werden er al verschillende aanpassingen gedaan aan dit recept. Met als resultaat een eigen versie van deze glutenvrije koekjes met chocolade en hazelnoten.

Glutenvrije koekjes

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrije bloem bijvoorbeeld Schär mix C
  • 60 gram rietsuiker
  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 60 gram fijngehakte hazelnoten
  • 60 gram chocoladedruppels bijvoorbeeld chocoladedruppels van Boni
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 koffielepel kaneel
  • Enkele druppels vanille extract of 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout

Bereiding

  • Meng de boter met de rietsuiker.
  • Voeg enkele druppels vanille extract toe.
  • Klop het ei los met de vanillesuiker en klop het onder het botermengsel.
  • Zeef de bloem, de kaneel en het zout boven het deegmengsel en meng goed.
  • Voeg de chocoladedruppels en fijngehakte hazelnoten toe en schep om.
  • Leg een velletjes bakpapier op een bakplaat.
  • Vorm van1 flinke koffielepel koekjesdeeg kleine balletjes.
  • Leg ze op de bakplaat. Laat voldoende afstand tussen de koekjes.
  • Bak 10 tot 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Als je een mes steekt in de koekjes moet dit er droog uit komen.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Glutenvrije koekjes

Tips

Eet je lactosevrije?

Zin in nog andere recepten? Deze vind je hier terug.