Glutenvrije koekjestaart

Deze glutenvrije koekjestaart had ik gemaakt voor mijn 33ste verjaardag dit jaar. Ik deel graag met jou het recept.

Koekjestaart is een taartje dat ik al ken van toen ik klein was. Ik leerde het kennen op de scouts. Deze werd gemaakt als er beloftes werden afgelegd, een traditie bij de scouts. Het was altijd dolle pret om deze taart te maken. Het recept voor de taart werd ook meegenomen naar huis en daar hebben we het ook regelmatig gemaakt.

Koekjestaart kan je maken zo groot of hoog je wil. Traditioneel word deze gemaakt in een vierkant of rechthoek. En volledig bekleed met boterroom en hagelslag.

Het receptje dat ik nu maak is voor 1 persoon. Wil je graag meer maken? Dan kan je de ingrediënten vermenigvuldigen.

Voor de koekjes gebruik ik de glutenvrije Petit Beurre koekjes van Schär.

Glutenvrije petit beurre koekjes

Ingrediënten

  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 1 zakje Petit Beurre Koekjes van Schär, er zitten 5 koekjes in 1 zakje, dit is voldoende voor 1 klein taartje
  • 3 eetlepels bloemsuiker
  • Koffie
  • Hagelslag

Bereiding

  • Leg de boter ongeveer 1 uur tot 2 uur uit de ijskast zodat deze zacht kan worden. Dan kan je de boter makkelijker bewerken.
  • Maak een straffe koffie en laat deze afkoelen
  • Meng de bloemsuiker met de boter. Roer goed met een garde zodat er geen klonters meer zijn.
  • Leg de koekjes een 2tal minuten in de koffie. De koekjes moeten voldoenden koffie hebben opgenomen. Als je dit niet doet wordt de koekjestaart heel hard. Ook niet te lang laten liggen, dan worden ze te plat. Leg een koekje op een stukje bakpapier.
  • Smeer hier bovenop een laag boterroom. Dit mag een dikke laag zijn. Anders wordt de koekjestaart droog en hard.
  • Leg een 2de koekje (dat ondertussen al even in de koffie heeft gelegen) bovenop de boterroom. Druk goed aan.
  • Doe zo verder totdat de 5 koekjes op zijn.
  • Laat even in de koelkast opstijven. Zo kan je de zijkanten makkelijker afwerken.
  • Strijk aan de zijkant een dun laagje boterroom
  • Doe ook bovenop een laagje boterroom
  • Werk af met hagelslag.
  • Laat opstijven in de ijskast.

Smakelijk!

Glutenvrije koekjestaart

Liever een ander dessert? Dan is deze tiramisu ook heel lekker om te maken.