Glutenvrije pizzabaguette met olijven, tomaten en ansjovis

Op vrijdagavond kies ik vaak voor iets dat lekker én snel klaar is. Deze glutenvrije pizzabaguette staat dan ook regelmatig op de menu.

Meestal maak ik de pizzabaguette met de Focaccia met rozemarijn van Schär. Ik vind het makkelijker dat deze broodjes wat breder zijn dan bijvoorbeeld een baguette. Zo kan ik het broodje rijkelijk belegen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een ander glutenvrij broodje.

De focaccia van Schär is ook zonder lactose en tarwe. En dus ook geschikt voor het laag Fodmap dieet. Ook de toppings die in dit recept worden gebruikt zijn allemaal geschikt voor het laag Fodmap dieet.

Glutenvrije pizzabaguette

Ingrediënten voor 2 personen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd de foccacio doormidden zodat je dunne broodjes krijgt
  • Besmeer de broodjes met de tomatenpassata
  • Beleg de pizza’s met fijngesneden olijven, tomaten en ansjovis
  • Kruid met peper en zout
  • Doe hier bovenop wat geraspte kaas
  • Zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Serveer warm
Glutenvrije pizza baguette

TIPS

Je kan hierbij eventueel nog een kleine salade serveren met tomaat, komkommer en sla.

Je kan de pizza’s in 4 kleinere stukken snijden. Zo krijg je een lekker hapje voor als je bezoek hebt.

Andere toppings glutenvrije pizzabaguette

Je kan met dit recept natuurlijk blijven variëren. Hier geven ik je enkele voorbeelden:

  • Ananas met ham
  • Groene delen van lente ui met tonijn en kappertjes

Als dessert misschien deze tiramisu?