Glutenvrije taart met rabarber en eiwitschuim

Deze glutenvrije taart is mijn favoriete taart! Het is een familie recept dat we regelmatig maken. De combinatie van de zure rabarber met het zoete van het eiwitschuim maken deze taart zo lekker.

In het recept gebruik ik 400 gram rabarber, gebruik zeker niet meer. Gebruik je meer dan gaat de taart te vochtig worden. Voor deze glutenvrije taart gebruik ik de NoGluten broodmix als bloem.

Voor deze taart gebruik je liefst een springvorm van 26 cm. Zorg ervoor dat je de springvorm goed invet met boter, en daarna bestrooit met bloem. Zo gaat de taart makkelijker uit de vorm.

Glutenvrije taart

Ingrediënten taart

  • 400 gram rabarber
  • 150 gram bloem, NoGluten broodmix
  • 75 gram aardappelbloem
  • 1 + 1/2 theelepel bakpoeder
  • 150 gram (lactosevrije) boter
  • 150 gram suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eieren + 1 eidooier

Ingrediënten eiwitschuim

  • 3 eiwitten
  • Snuifje zout
  • 175 gram suiker
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding taart

  • Verwarmd de oven voor op 180°C.
  • Roer de boter zacht en schuimig.
  • Voeg suiker, vanillesuiker, 2 eieren, 1 dooier, bloem en aardappelbloem toe. En meng goed tot een homogeen geheel.
  • Boter de springvorm in en bestrooi met bloem.
  • Doe het deeg in de springvorm.
  • Was en snijd de rabarber in stukjes, doe deze bovenop het deeg.
  • Bak 35 min in de oven.

Bereiding eiwitschuim

  • Klop 3 eiwitten stijf met een snuifje zout.
  • Voeg suiker en citroensap toe. En klop nog even door zodat de suiker goed gemengd is.

Afwerking

  • Haal na 35 minuten de taart uit de oven.
  • Doe het eiwitschuim op de taart.
  • Maak golfjes met de achterzijden van een lepel.
  • Zet de taart terug in de oven voor 20 tot 25 minuten op 180°C
  • Het eiwitschuim moet lichtbruin gekleurd zijn
  • Ontvorm de taart

Smakelijk!

Variatietip

  • Rabarber is enkel verkrijgbaar van april tot juli. Wil je deze taart toch maken maar heb je geen rabarber? Dan kan je ook zure appels gebruiken.

Ken je het recept voor de havermout crumble al?