Eiersalade, recept voor een gezonder alternatief
Dit recept is een gezondere variant van de klassieke eiersalade.Vaak wordt er veel mayonaise gebruikt voor salades. Dit maakt dat ze minder gezond zijn. De mayonaise wordt hier vervangen door een light dressing en yoghurt. Zelf gebruik ik steeds de dressing van Effi. Deze is glutenvrij, lactosevrij en melkvrij.
Eet je ook lactosevrij? Gebruik dan een lactosevrije natuur yoghurt of sojayoghurt.
Eet je melkvrij? Gebruik dan een natuur sojayoghurt
Volg je het laag Fodmap dieet? Gebruik dan een lactosevrije yoghurt.
Ingrediënten eiersalade
– 2 hardgekookte eieren
– 1 eetlepel light mayonaise bijvoorbeeld Effi dressing light
– 1 eetlepel natuur yoghurt (kan ook lactosevrije of sojayoghurt zijn)
– Fijngehakte peterselie en bieslook
– Peper & zout
Bereiding
– Plet de eieren met een vork.
– Meng de eieren, mayonaise, yoghurt, bieslook en peterselie.
– Kruid af met peper en zout
Smakelijk!
Heb je het bruine brood van AVEVE al eens geprobeerd? Heel lekker met deze eiersalade.