Glutenvrije quiche met broccoli en forel

Ik deelde al eens een recept voor een glutenvrije quiche, in dat recept maak je de bodem zelf. Heel lekker recept maar dit vraagt wat meer tijd.

Het recept dat ik nu ga delen is een snellere variant. Als bodem gebruik ik hiervoor het glutenvrije taartdeeg van Herta. Dit moet ook niet vooraf gebakken worden maar kan direct gevuld worden met een vulling naar keuze.

Als vulling heb ik gekozen voor broccoli en gerookte forel. Een verrassend lekkere combinatie.

Glutenvrije quiche

Ingrediënten

Bereiding glutenvrije quiche

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli gaar.
  • Rol het taartdeeg samen met het bakpapier uit en leg dit in de taartvorm.
  • Druk de randen goed aan.
  • Snijd de gerookte forel in stukjes en verdeel over het taartdeeg.
  • Doe hier bovenop de gekookte broccoli.
  • Klop de eieren samen met de light room los. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verdeel dit eimengsel over de broccoli en de forel.
  • Werk af met geraspte kaas.
  • Zet de quiche 30 tot 35 minuten in een oven van 180°C.

Tips

Je kan ook nog variëren met de vulling, enkele voorbeelden:

  • Quiche met spekjes en prei
  • Quiche met asperges en ham

Smakelijk!