Glutenvrij Antwerpen: Uit eten

Glutenvrij Antwerpen! Een dagje Antwerpen om te shoppen of als toerist in eigen land, altijd leuk! En daar hoort natuurlijk lekker eten bij. Glutenvrij uiteraard! In deze blog vertel ik je meer over glutenvrij Antwerpen.

In het eerste deel van deze blog vind je de adressen terug die ik zelf heb uitgeprobeerd. Het 2de deel is een oplijsting van de adressen die ik gevonden heb en glutenvrij eten aanbieden maar zelf nog niet geprobeerd heb.

Ga je zelf ook een van deze adressen uitproberen? Informeer dan altijd even of ze nog glutenvrij serveren.

Getest en goedgekeurd

Exki

Glutenvrij Antwerpen

Exki is een Belgische keten die gezonde en verse kant en klare maaltijden aanbiedt. Ze hebben verschillende vestigingen in België. In Antwerpen zijn er 2 vestigingen.

Bij Exki wordt het eten gepresenteerd in een soort buffet. Zo kan je zelf bekijken wat je gaat eten. Er staat steeds duidelijk bij wat de ingrediënten zijn en welke allergenen erin zitten.

Zelf heb ik al eens de peer-chocolade-amandel taart geprobeerd. Een taartje op basis van amandelmeel. Een eerste keer geproefd bij Exki in Brugge. En sindsdien ga ik bij ieder bezoek aan een grote stad eens kijken bij Exki of ze deze taart hebben. Ze wisselen namelijk nogal eens van aanbod en daardoor is deze taart er niet iedere keer.

Als lunch kan je er onder andere soep of risotto eten. De soep is afgedekt met een deksel, wat de kans op kruisbesmetting kleiner maakt.

Midori – Coffeelabs

Glutenvrij Antwerpen

Voor Midori moet je even afwijken van je shopping toer langs de Meir. Midori of ook wel coffeelabs vind je terug in de Wapper.

Ondertussen ben ik hier al enkele keren geweest en dit voor hun lekkere latte én hun glutenvrije taart.

Pascalino

Glutenvrij Antwerpen

Bij Pascalino zijn ze zeer goed op de hoogte van het glutenvrije dieet. Op voorhand even navraag gedaan en ze konden mij vertellen dat ze voor glutenvrij brood konden zorgen.

Ik had gekozen voor een broodje met tonijnsla. Het broodje op zich viel een beetje tegen, de randen waren redelijk hard. Jammer want de tonijnsla was wel lekker. Hopelijk volgende keer meer geluk.

Barchel

Glutenvrij Antwerpen

Barchel, een gezellige foodbar in Antwerpen, vlakbij het stadspark. Hier kan je uitgebreid ontbijten en lunchen. Ze hebben vooral gerechten met flatbread maar deze kan vervangen worden door glutenvrij brood. Ik koos voor “Flatbread met smashed avocado” de glutenvrije versie dan met glutenvrij brood. Het glutenvrije brood was belegd met avocado, feta, geroosterde kikkererwten en twee gepocheerde eieren. Een combinatie die ik zelf niet snel zou maken maar het was heel lekker.

Adressen op mijn to-do list

Hier vind je de adressen terug die ik nog niet heb uitgetest. Maar deze staan wel op de planning om eens uit te proberen. Ken je nog andere interessante adressen? Laat het me zeker weten!

  • Charlie’s Hier kan je ontbijten en lunchen. Alle gerechten kunnen ook glutenvrij gegeten worden. De menukaart ziet er alleszins veel belovend uit!
  • Eugène Een glutenvrije bakkerij waar je ter plaatse ook iets kan drinken. Ze hebben een zeer ruim aanbod aan broden, taarten en koekjes.

Las je ook al mijn tips over glutenvrij in de Westhoek?