Glutenvrij in de Westhoek, 3 adressen getest én goedgekeurd

Naar jaarlijkse traditie gaan we met het hele gezin een weekendje weg. Meestal gaan we naar Zeeland of de Ardennen. Dit jaar hebben we gekozen voor een weekendje in de Westhoek in België. Op voorhand hadden we enkele glutenvrij adressen in de Westhoek opgezocht. Ik deel ze graag met jou. Zodat ook jij kan genieten van een dagje glutenvrij in de Westhoek!

Atelier Hortense in Poperinge

Zaterdag morgen stond er een wandeling op de planning. Een vrij pittige wandeling, veel bergop en bergaf. Dat verdient achteraf natuurlijk iets lekker. We kwamen terecht bij Atelier Hortense in Poperinge, een koffiehuisje dat is gevestigd in een prachtig pand, een voormalige maalderij.

Ze hebben vooral gewoon gebak maar ook enkele glutenvrije opties. In de koeling worden de glutenvrije taartjes bovenaan bewaard. Zo kunnen er geen kruimels van het gewone gebak op het glutenvrij gebak terecht komen. Ik had gekozen voor een frambozenkaastaartje. De taartjes zien er al super lekker uit en zijn ook heel lekker!

Glutenvrij taartje
Glutenvrij taartje

Bakkerij Moeyaert in Passendale

Een bezoekje aan bakkerij Moeyaert in Passendale kon ook niet ontbreken tijdens dit weekend. Nog meer taart, duidelijk de rode draad in dit weekend. Deze gebakjes werden op voorhand besteld en op zaterdag opgehaald. Ook in de winkel zelf hadden ze nog enkele glutenvrije producten staan.

Allemaal zeer lekker, ook geproefd én goedgekeurd door mijn niet glutenvrije familie!

Taartjes van Bakkerij Moeyaert
Taartjes van Bakkerij Moeyaert

Brasserie Casino in Nieuwpoort

Ook een dagje aan onze Belgische kust stond dit weekend op de planning. Er werd gekozen voor Nieuwpoort. Uit eten in Nieuwpoort, een uitdaging want online niet direct iets gevonden. Op goed geluk een restaurant binnen gestapt en jawel ze konden iets glutenvrij voorzien. Wat een geluk!

Ze zijn zeer goed op de hoogte van het glutenvrije dieet. Er is zelfs de mogelijkheid om glutenvrije pasta te bestellen. Het restaurant is ook zeer kindvriendelijk, er zijn kinderstoelen, een verzorginskussen en zelfs kinderbestek aanwezig.

Ik had gekozen voor een pasta met scampi’s en een tomatensausje. Zeer lekker!

Glutenvrije pasta
Glutenvrije pasta