Reizen

Glutenvrij genieten in Zeeland

In mijn familie zijn we allemaal gek op Zeeland. We gaan hier dan ook minstens één keer per jaar een dagje of een weekendje naartoe.

In juni van dit jaar ben ik met mijn zus een weekendje naar Middelburg geweest. We hebben vooral Middelburg en Vlissingen bezocht. De eerste dag namen we een zelfgemaakte pastasalade mee.

Graag deel ik met jullie de glutenvrije adressen die we bezochten.

Glutenvrij ontbijt in Hotel “De nieuwe doelen” in Middelburg

Op voorhand hadden we doorgegeven dat ik glutenvrij moet eten. Dit was geen enkel probleem voor hun. Het ontbijt was dan ook goed verzorgd. Ik kreeg een afzonderlijk bordje met glutenvrij brood. Confituur, boter,hagelslag en choco was allemaal afzonderlijk verpakt dus was er ook geen kans op kruisbesmetting.

Glutenvrij ontbij bij de nieuwe doelen in Middelburg
Glutenvrij ontbijt

Glutenvrij pasta bij La Piccola Italia in Middelburg

Ook bij dit Italiaans restaurant hadden we op voorhand doorgegeven dat ik glutenvrij moet eten. Ze hebben altijd glutenvrije pasta op voorraad. Ik koos voor de pasta met tomatensaus en scampi’s. Zeer lekker!!

Leuke tip: Als je bij de Drie Doelen in Middelburg logeert krijg je gratis een aperitief in dit restaurant.

Glutenvrij bij La Piccola Italia in Middelburg
Glutenvrije pasta

Ijsje bij de ijswinckel in Vlissingen

Een ijsje kan op vakantie ook niet ontbreken. Liefst dan ook nog eentje met een glutenvrij hoorntje. Dit hebben we gevonden bij de ijswinckel in Vlissingen. Voordat mijn ijsje werd geschept werd er een nieuwe ijsschep genomen en werden de handen gewassen. Ze hadden ook een volledige allergenen lijst waarop ik zelf mocht kijken welk ijs ik mocht eten.

We ontdekte ook nog een ijswinckel in Middelburg centrum. Op hun website vind je hun verschillende vestigingen.

Glutenvrij bij De Ijswinckel
Glutenvrij ijsje

Frieten bij strandpaviljoen BomBaai in Westkapelle

Eten kunnen we, zeker na een voormiddag fietsen. Bij strandpaviljoen BomBaai in Westkapelle kozen we voor frieten. Deze werden afzonderlijk van de snacks gebakken .

Glutenvrij bij BomBaai in Westkapelle
Glutenvrije friet

Soepbar in Vlissingen

Nog een leuk adres in Vlissingen. Hier is het gezellig om even rustig iets te drinken.

Mocktail in de soepbar in Vlissingen
Mocktail in de soepbar

We hebben genoten van ons weekendje weg. En gaan zeker nog eens terug om nog meer nieuwe glutenvrije adressen te ontdekken.