Hotspot

Glutenvrij ontbijt bij Bon Petit

Moederdag vieren we bij ons thuis altijd op 15 augustus. De laatste jaren gaan we dan met het hele gezin ontbijten. Het is niet altijd makkelijk om een geschikte locatie te vinden omdat ik glutenvrij moet eten. Dit jaar waren we ook op zoek naar iets kindvriendelijk zodat mijn neefje gerust kan rondkruipen en spelen.

Even voorstellen

Mijn zus had al eens gehoord van Bonpetit in Turnhout. Dit is een kindvriendelijke bistro waar ze zelfs groentepap en fruitpap op de menu hebben staan. Op voorhand had ik navraag gedaan of glutenvrij mogelijk was. Dit was geen probleem. Ze gingen broodjes voorzien en op het buffet zou duidelijk bijstaan wat glutenvrij was. Klonk allemaal zeer goed dus ik keek ernaar uit.

Eventjes geduld

Daar aangekomen zag het buffet er al zeer goed uit. Maar nergens stond iets bij van glutenvrij, zoals beloofd. Toch maar even navraag gedaan. Het glutenvrije brood was voorzien en zou er direct aankomen. Alle andere gezinsleden hadden al grote honger en waren al gestart met eten. Ik had eventjes schrik dat ik weer als allerlaatste eten kreeg en pas kon starten als iedereen al gedaan had. Wat toch al heel vaak is gebeurd.

De broodjes kwamen er uiteindelijk aan toen de andere aan hun 2de ronde begonnen Dit viel dan uiteindelijk nog mee. Aan het buffet dan toch maar even navraag gedaan wat kon en wat niet. Alles wat op het buffet stond kon ik ook eten. Een meevaller! Er stond eiersla, vleessla. kaas, salami, spek, eieren, fruit,…

Ontbijt mét croissants

Toen ik net aan tafel zat brachten ze nog een bordje croissants. Hier was ik heel blij mee! Dit heb ik nog nergens anders gekregen. Dit was voor mij de eerste keer dat ik op locatie een croissant krijg bij het ontbijt. Dat ik eventjes had moeten wachten was ik direct vergeten. Ik heb dan ook enorm genoten van mijn ontbijt mét croissants.

Glutenvrij ontbijt
Glutenvrij ontbijt