Glutenvrij zandkoekje

Om een lekker glutenvrij zandkoekje te maken dat niet uitloopt, is niet makkelijk. Ik heb lang gezocht naar het perfecte recept maar het is me gelukt. Ik deel graag met jou het recept.

Deze koekjes heb ik gebakken met cassavemeel, een bloemsoort die ik aan het testen ben. Ik schreef een blog over de verschillende glutenvrije bakmixen met cassavemeel van Ruut.

Het cassavemeel geeft verrassend goede resultaten. Een extra voordeel van deze bloem is dat er heel wat vezels inzitten. Er zitten 6 gram vezels in per 100 gram, wat redelijk veel is.

Ik heb zandkoekjes met frambozenvulling gemaakt. Iets meer werk maar wel heel lekker.

Glutenvrij zandkoekje

Ingrediënten

  • 125 gram witte suiker
  • 1 ei
  • 125 gram cassavemeel van Ruut
  • 60 gram roomboter of lactosevrije boter op kamertemperatuur
  • Enkele druppels vanille extract
  • 10 gram amandelmeel
  • Frambozen confituur

Bereiding glutenvrij zandkoekje

  • Meng de boter, suiker en vanille extract.
  • Doe hierbij de bloem en het amandelmeel.
  • Roer hieronder het ei.
  • Vorm een vast deeg.
  • Doe het deeg in vershoudfolie en laat 1 nacht rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot het de dikte heeft van een halve centimeter. Doe dit op een werkblad dat bedekt is met bloem.
  • Smeer enkele eetlepels frambozenconfituur uit over het deeg. Het moet maar een dun laagje zijn.
  • Rol het deeg op.
  • Snijd het deeg in plakjes en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Bak de koekjes in een voorverwarde oven van 185°C voor 15 minuten.
  • Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster.

Meer weten over het cassavemeel van Ruut? Lees dan zeker deze blog.