Glutenvrije koekjes met cranberries en witte chocolade

Deze koekjes zijn een variatie op de glutenvrije koekjes met hazelnoten die ik al regelmatig heb gemaakt.

Glutenvrije koekjes

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrije bloem bijvoorbeeld Schär mix C
  • 60 gram rietsuiker
  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 60 gram amandelmeel
  • 60 gram fijngesneden witte chocolade
  • 60 gram gedroogde cranberries
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Enkele druppels vanille extract of 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout

Bereiding

  • Meng de boter met de rietsuiker.
  • Voeg enkele druppels vanille extract toe.
  • Klop het ei los met de vanillesuiker en klop het onder het botermengsel.
  • Doe de bloem, amandelmeel en zout bij het deegmengsel en meng goed.
  • Voeg de fijngesneden chocolade en cranberries toe en schep om.
  • Leg een velletjes bakpapier op een bakplaat.
  • Vorm van 1 flinke koffielepel koekjesdeeg kleine balletjes.
  • Leg ze op de bakplaat. Laat voldoende afstand tussen de koekjes.
  • Bak 10 tot 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Als je een mes steekt in de koekjes moet dit er droog uit komen.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Tips

Eet je lactosevrije?

  • Dan kan je lactosevrije boter gebruiken bijvoorbeeld van Dilea of de lactosevrije boter van Albert Heijn
  • De witte chocolade van Bonvita is lactosevrij en verkrijgbaar bij De Onlinedrogist

Zin in nog andere recepten? Deze vind je hier terug.