Hotspot

Glutenvrije verwennerij bij Foodbar Mol

Vorig jaar was ik al eens gaan ontbijten bij de Foodbar in Mol. Het ontbijt was toen glutenvrij tip top in orde. Daarom wou ik heel graag nog eens terug gaan maar deze keer om de Foodbar Table te proberen.

Foodbar Mol

Je kiest samen met je tafelgenoten 5 gerechtjes uit. Deze worden in 2 keer op tafel geserveerd. Zo kan je de gerechtjes samen deel. Een ideaal concept! Bij het kiezen van de gerechtjes kwamen ze even mee kijken welke glutenvrij konden. De boerenpaté kon niet glutenvrij, daarvoor kreeg ik de tomaat met garnalen in de plaats. Perfect opgelost. Best kies je ook enkele sides plates bij je Foodbar Table. Je kan kiezen uit frieten, kroketten, zoete aardappelfrieten, warme of koude groenten.

Glutenvrije kroketten

Tot mijn verbazing waren ook de kroketten volledig glutenvrij. Deze werden dan ook direct gekozen als side plates. Glutenvrije kroketten kom je niet vaak tegen op restaurant. Zelf eet ik het ook maar één keer per jaar, met nieuwjaar, zelfgemaakte glutenvrije kroketten. Heel blij dus dat ik nu ook eens op restaurant kroketten kan eten.

Foodbar Table

Foodbar Table - Eerste deel
Foodbar Table – Eerste deel

Allereerst kwamen de scampi’s, vitello tonato en de tomaten met garnalen samen met de gekozen side plates. Allemaal heel lekker, vooral de scampi’s waren mijn favoriet. De gerechten worden geserveerd op afzonderlijke borden. Zelf krijg je een klein bordje en kan je opscheppen wat je wilt.

Foodbar table - Stoofpotjes
Foodbar table – Stoofpotjes

Vervolgens kwamen de twee stoofpotjes die we gekozen hadden, het Thais kippenstoofpotje en het stoofpotje met varkenswangen. Varkenswangen had ik nog nooit gegeten, zeer zacht vlees met een lekkere saus. Lekker maar niet helemaal mijn ding. Ik was meer fan van het thais kippenstoofpotje.

Foodbar Dessert Table

Op de kaart had ik zien staan dat ze in hetzelfde concept als de hoofdgerechten ook desserts hebben. Met ook verschillende glutenvrije opties. Ik had meer als voldoende gegeten met de hoofdgerechten. Een dessertje kreeg ik echt niet meer op. Jammer, maar dit is dan voor een volgende keer.

Koffie mét glutenvrij koekje

Ze wisten me ook te vertellen dat als je langsgaat voor een koffie of thee je ook kan doorgeven dat je glutenvrij eet. Dan krijg je er een glutenvrij koekje bij.

Oooh ja niet onbelangrijk om te vermelden. Er wordt geen supplement aangerekend voor glutenvrij eten. Wat nog een extra pluspunt is.

Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrije verwennerij bij Foodbar Mol