Hotspot,  Reizen

Taartjes eten in Aken

Gebak is een specialiteit in Duitsland. Je merkt het dan ook als je al eens in Duitsland bent geweest. Overal waar je komt kan je verschillende soorten gebak eten. In deze blog ontdek je mijn 2 favoriete adressen in Aken.

Café Belle Vue

Jaren geleden gingen we al regelmatig wandelen in Aken. Vlakbij het drielandenpunt, een dorpje genaamd Orsbach, is er een prachtige wandeling.

Café Belle Vue
Café Belle Vue

In het centrum van Orsbach is een klein koffiehuisje, “Café Belle Vue” en het is de naam meer dan waard. Vanop het terras heb je een prachtig uitzicht. Het koffiehuisje is niet enkel de moeite voor het mooie uitzicht maar ze hebben er ook glutenvrije en lactosevrije producten.

Je kan er wafels, broodjes en taart eten. Ze hebben steeds 1 glutenvrije taart op de menu staan. Zoals je kan zien op de foto zijn het grote porties taart. Het ene stuk taart was met chocolade en roomkaas. Het andere was met advocaat en roomkaas. Beide zeer lekker en goed vullende taarten. Na een stevige wandeling van 7 km, die bergop en bergaf ging, was dit stuk taart dan ook dubbel en dik verdiend.

Glutenvrije taartjes
Glutenvrije taartjes

Ook een bezoekje aan het centrum van Aken kan niet ontbreken. Let wel op dat je een milieu vignet hebt. Dit is sinds kort verplicht in Aken. Heb je dit niet? Geen probleem, je kan je auto aan de rand van Aken parkeren en met de bus naar Aken gaan.

Isabella Glutenfreie Pâtisserie

In het centrum van Aken is er een volledig glutenvrije bakkerij. Ik schreef er al eens over in een vorige blog. Maar toch nog eens het vermelden waard. Hun gebak is niet enkel glutenvrij maar ze hebben ook enkele lactosevrije of vegan opties. De taartjes zijn vrij prijzig maar laat dat de pret niet bederven. Je bent dan ook niet iedere week in Aken.

Glutenvrije taartjes