Glutenvrij rozijnenbrood met Nogluten broodmix

Dit glutenvrij rozijnenbrood is een variatie op het brood met de Nogluten broodmix dat ik al eens eerder heb gemaakt. In dit recept gebruik ik melk i.p.v. water, de olie wordt vervangen door margarine. Voor de smaak en kleur voeg ik een eigeel toe aan het recept.

Glutenvrij broodmachine

Dit brood heb ik gebakken in mijn broodbakmachine. Ik heb een Panasonic met een speciaal glutenvrij programma. Hiermee lukt mijn brood iedere keer. Dit is dan ook mijn beste aankoop ooit! Het glutenvrije programma duurt 1 uur en 50 minuten, veel korter als het gewone programma.

Ingrediënten glutenvrij rozijnenbrood

  • 250 ml (lactosevrije) melk
  • 20 gram (soja) margarine
  • 5 gram zout
  • 250 gram Nogluten broodmix + 2 soeplepels extra
  • 5 gram droge gist
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eigeel
  • 100 gram rozijnen

Bereiding

  • Week de rozijnen in lauwwarm water.
  • Alle ingrediënten moeten in de juiste volgorde in de bakvorm van de broodbakmachine worden gedaan.
  • Doe eerst de melk, boter, zout, bloem, gist, suiker en eigeel in de bakvorm. Zorg ervoor dat het zout en de gist mekaar niet raken. Gebeurt dit toch dan verliest de gist zijn werking.
  • Zet de machine aan, ik gebruik hiervoor het glutenvrije programma.
  • Knijp de rozijnen goed uit zodat er niet teveel water meer inzit. Voeg aan de rozijnen 2 eetlepels bloem toe. Meng goed zodat er rond iedere rozijn wat bloem is.
  • Voeg de rozijnen toe nadat de machine al 10 minuten aan het mengen is.
  • Haal het brood direct uit de machine als het klaar is. Doe je dit niet dan kan het brood inzakken.
  • Doe het brood ook direct uit het bakblik.
  • Laat afkoelen.

Tips

Je kan het brood ook bewaren in de diepvries. Snijd in plakjes en vries in. Zo heb je steeds lekker glutenvrij rozijnenbrood op voorraad.