Glutenvrije pannenkoeken met blauwe bessen

Pannenkoeken met appeltjes in heb ik al regelmatig gemaakt. Op pinterest zag ik regelmatig kleine pannenkoeken passeren met blauwe bessen in. Ook deze stonden op mijn to-do lijst. En met dit als resultaat, ze zijn zeer goed gelukt! Graag deel ik met jou het recept.

Deze glutenvrije pannenkoeken kan je eten als ontbijt of als tussendoortje.

Als bloem gebruik ik de NoGluten broodmix, maar dit kan zeker ook met andere glutenvrije bloemen. Door het toevoegen van bakpoeder rijzen de pannenkoekjes een beetje en worden ze ongeveer een centimeter dik.

Je kan werken met verse blauwe bessen of bessen uit de diepvries. Als je diepvries gebruikt laat je ze best wel eerst ontdooien.

Glutenvrije pannenkoeken

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije bloem, ik gebruik hiervoor de NoGluten Broodmix
  • 2 theelepels glutenvrij bakpoeder
  • 150 ml amandelmelk
  • 3 kleine eieren
  • Snufje zout
  • Handvol blauwe bessen
  • Bakboter

Bereiding glutenvrije pannenkoeken

  • Splits de eieren en houd het eiwit apart.
  • Meng het eigeel met de bloem, bakpoeder, amandelmelk en zout.
  • Meng tot een homogeen deeg.
  • Laat een tien minuten wellen.
  • Meng de blauwe bessen door het beslag.
  • Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf en meng het voorzichtig door het deeg.
  • Verhit een beetje bakboter in een pan en doe per pannenkoek een eetlepel deeg in de pan. Je kan meerdere pannenkoeken bakken in 1 pan.
  • Bak de pannenkoeken aan beide zijden.
  • Serveer de pannenkoeken met wat vers fruit en eventueel wat ahornsiroop.

TIP

  • Je kan de pannenkoeken ook invriezen.

Heb je dit brood al eens geprobeerd?