Reizen

Glutenvrije bakkerij in Aken

Follow my blog with Bloglovin

Aken heb ik al regelmatig bezocht. Vooral dan voor te wandelen en daarna een kort bezoek aan het centrum van Aken. Via Instagram kwam ik te weten dat er in Aken een glutenvrije bakkerij is, genaamd Isabella Glutenfreie Patisserie.

De bakkerij ligt in het centrum van Aken vlakbij de Dom. Binnen en buiten is er plaats voorzien om iets te eten of te drinken. Alles wat je er kan kopen is glutenvrij, enkele gebakjes zijn ook lactosevrije of vegan.

Assortiment gebakjes
Assortiment gebakjes

Ik was verbaasd van hun uitgebreide assortiment. Het zijn allemaal kleine gebakjes, die zeer fijn zijn afgewerkt. Ze hebben verschillende soorten. Van een taartje met citroen tot een vegan chocoladetaart. Het was moeilijk kiezen uit al dat lekkers. Uiteindelijk had ik gekozen voor 4 verschillende taartjes, 3 om ter plaatsen te eten en eentje om mee te nemen naar huis. Ik had gekozen voor een plattekaastaartje, citroenmerengue, appelcrumble en een kriekentaartje.

Glutenvrije taartjes
Glutenvrije taartjes

Voor je denkt dat ik een veelvraat ben, ik was samen met mijn ouders op pad. De taartjes hebben we netjes in 3 verdeeld zodat we van ieder taartje een stuk konden proeven. Het plan was om een top 3 op te stellen, niet gelukt, allemaal even lekker. En helemaal niet droog, wat wel heel vaak het geval is bij glutenvrij gebak. Maar hier dus helemaal niet.

Het taartje dat ik meenam naar huis was ook de dag erna nog heel lekker!

Glutenvrije koekjes
Glutenvrije koekjes

Ze hebben ook nog verschillende soorten brood en koekjes. Ik nam een donker broodje mee. Dat kon in de diepvries voor een later moment of voor ik weer eens vergeten ben om brood te bakken.