Glutenvrije én lactosevrije truffels
Recepten

Glutenvrije én lactosevrije truffels

Truffels maken, het staat al langer op mijn planning. Zelf moet ik niet lactosevrij eten maar ik experimenteer er graag mee. Zo kan ik tips geven aan mijn patiënten in de praktijk, en kan ik zelf proeven of de smaak verschilt van gewone.

Dit is een lekker en snel klaar recept. Leuk voor als je onverwacht bezoek hebt of om samen met je kinderen te maken.

Voor wie het niet erg vindt om vieze handen te krijgen kan mooie bolletjes maken van de truffels. Ben je hier toch niet zo een fan van? Dan kan je de truffels ook maken met 2 koffielepels. Dit geeft geen perfect mooie vormen, maar dat heeft ook wel iets. Het is de smaak dat telt.

Glutenvrije én lactosevrije truffels
Glutenvrije én lactosevrije truffels

Ingrediënten

 • 200 gram chocolade (ik gebruikte de callets dessert van Jacques)
 • 150 ml lactosevrije room (ik gebruikte de lactosevrije room van Balade )
 • 50 gram sojaboter of lactosevrije roomboter
 • Cacaopoeder
 • Kokos

Bereiding

 • Hak de chocolade fijn en doe deze in een kom.
 • Breng de room net niet aan de kook en voeg de boter toe. Laat de boter smelten.
 • Doe de room over de chocolade en roer tot een homogeen mengsel.
 • Zet ongeveer een 2u in de ijskast totdat het mengsel is opgesteven.
 • Maak met behulp van 2 lepels truffels.
 • Wentel de truffels in kokos of cacaopoeder.
 • Je kan de truffels 3 dagen bewaren in de koelkast.

Smakelijk!

TIP: Je kan de truffels ook bewaren in de diepvries

Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrije én lactosevrije truffels