Reizen

Glutenvrij in Porto

Een tijdje geleden ben ik op citytrip geweest naar Porto met enkele vriendinnen. Enkele jaren geleden was ik al eens in Lissabon geweest met de scouts, toen was er veel glutenvrij te vinden in Portugal. Ik was dan ook heel benieuwd hoe het in Porto zou zijn…

Com Cuore

Com Cuore is een volledig glutenvrij koffiehuisje vlakbij het metrostation Sao Bento. Je kan er taart, broodjes, salades en hamburgers eten. De eerste avond zijn we hier een hamburger gaan eten.

Hamburger bij Com Cuore

In Porto kom je overal kleine bakkerijen tegen met veel verschillende gebakjes. Het traditionele gebak van Portugal is de Pastéis de Nata, ze zijn te vergelijken met een crème brûlée, maar dan in bladerdeeg.  Bij Com Cuere hebben ze ook de glutenvrije variant hiervan. Getest en goedgekeurd!!

Pastéis de Nata

Glutenvrije pannenkoek

Onze 2de dag was een regenachtige dag. We hebben een ritje gemaakt met de toeristen trein in de stad.  Tijdens deze rondrit kwamen we een klein zaakje, Hand Go TakeAway tegen waar ze glutenvrije pannenkoeken op basis van boekweitmeel verkochten. Ik had gekozen voor eentje met Nutella choco, zo lekker!!

Pannenkoek met nutella choco

Mc Donalds

De Mc Donalds in Porto kon natuurlijk niet ontbreken. In België kan je geen glutenvrije hamburgers eten, als ik dan eens in het buitenland ben wil ik er dan ook zeker eentje eten. De keuze is hier zeer uitgebreid.

Glutenvrij gebak

Via Facebook had ik Noshi gevonden. Ze hebben er enkele glutenvrije taarten. Ik was super enthousiast dat ik er een taartje kon eten. Ik had er veel van verwacht maar het was wat tegengevallen. Het taartje was nog gedeeltelijk bevroren en hierdoor niet zo lekker van smaak.

Onze 3de dag was (al een geluk) een heel zonnige dag. Daarom hadden we ook het plan om ’s middags te gaan picknicken. In de supermarkt hadden we glutenvrij brood, kaas en chocolade gevonden, perfect voor een lekkere picknick.

In de overdekte marktplaats Mercado Beira Rio kwamen we Miss Pavlova tegen. Allemaal taartjes op basis van eiwitschuim. Er zijn verschillende smaken, de taart met passievruchten is glutenvrij. Ik had nog nooit eerder pavlova geproefd dus het was de moment nu. Super goed meegevallen, heel lekker. 

Mis Pavlova