Reizen

Glutenvrij Rome: De 7 beste glutenvrije adressen in Rome

Een citytrip naar Rome? Super maar hoe pak je dat aan, glutenvrij in Rome? In deze blog ga ik je meer vertellen over mijn favoriete adressen in Rome. Er zijn er natuurlijk nog veel meer… maar dit zijn mijn favorieten!

1. Bakkerij La Pasticciera

Mijn nummer 1 is een kleine bakkerij vlakbij Termini, het centrale station in Rome. Het is eventjes zoeken om deze bakkerij te vinden maar zeker de moeite waard.

De bakkerij bevindt zich in de kelder van een gebouw en heeft het symbool van de Italiaanse coeliakieverening. Dus alles is 100% glutenvrij. Mijn verbazing was zo groot dat ik voor de zekerheid toch maar even vroeg of alles echt wel glutenvrij is.

Wat kan je er nu allemaal kopen? Koffiekoeken, croissants, verschillende taarten vers gebakken brood. Ik at er mijn eerste vers gebakken croissant. Zo lekker!

Glutenvrij koffiekoek in Rome
Koffiekoek bij La Pasticciera

2. Ijssalon Fiocco Di Neve

Vlakbij het Pantheon vind je een ijssalon waar alles glutenvrij is. Echt alles is er glutenvrij, ook de horentjes en de wafeltjes. Hoe geweldig is dit?! Dit is is de 3de keer in mijn leven dat ik naar een ijssalon kan gaan en een glutenvrij horentje kan eten. Mijn enthousiasme was dan ook enorm toen ik dit zag. Ik koos voor een hoorntje met kokos topping en als ijs tiramisu en salted caramel.

Ook hier vind je het symbool van de Italiaanse coeliakievereniging terug.

Glutenvrij ijsje in Rome
Glutenvrij ijsje bij Fiocco Di Neve

3. Pizzeria Forno da Milvio

De beste pizza die ik ooit heb gegeten!!! Deze at ik bij Forno da Milvio, een pizzeria vlakbij het Colleseum.

Glutenvrije pizza in Rome
Glutenvrije pizza

4. Glutenvrije winkel Celiachiamo

Deze winkel is iets verder van het centrum van Rome gelegen. Ben je in de buurt van Vaticaanstad dan is het zeker een ommetje waard. Celiachiamo is een winkel met allemaal glutenvrije producten. Ik was verbaasd door hun grote aanbod aan producten, heel veel die ik nog niet kende. Ik heb dan ook verschillende nieuwe producten meegenomen om te testen.

Celiachiamo heeft ook een versafdeling waar je vers gebak, kaas-en vleeskroketten kan kopen. Daar koos ik voor de mini eclairs in verschillende smaken. De eclair met limoen was mijn favoriet….

5. Ijssalon Gelato Ti Amo Roma

Inderdaad nog eens een ijsje in mijn lijst. Te lekker om niet te vernoemen. Ook weer iets verder van het centrum. Al hun ijs is glutenvrij. Ze hebben ook aparte glutenvrije horentjes die afzonderlijk verpakt zijn in plastic. Er werd zeer goed opgelet dat het koekje niet werd aangeraakt tijdens het opscheppen van het ijs.

Glutenvrij ijsje in Rome
Glutenvrij ijsje bij Gelato Ti Amo

6. Koffiehuisje La Cannoleria Siciliana

In dit koffiehuisje serveren ze verschillende “Cannoleria Siciliana”, kortweg een cannoli. Dit is een typisch Siciliaans gebakje. Het is een gerold koekje met hierin ricotta. Ze hebben 1 glutenvrije variant, de topping op de ricotta kan je zelf kiezen, ik koos voor chocolade.

Glutenvrije cannoli met chocolade
Cannoli met chocolade

7. Koffiehuisje La Casa del Caffè Tazza d’oro

Volgens onze gids bij de fietstocht door Rome hebben ze hier de beste koffie van Rome. En hij heeft gelijk, de beste latte ooit heb ik hier gedronken. En die drink je dan als een echte Italiaan aan de bar.

Heb je mijn blog “Rome, een glutenvrij paradijs!” al gelezen?