Reizen

Glutenvrij in Rome, een glutenvrij paradijs!

Een citytrip naar Rome, of ik dat zag zitten? Natuurlijk!!

Toch vertrok ik met een klein hartje. Want glutenvrij in Rome is dit niet heel moeilijk? Italië is dan ook het land van de pizza’s en pasta’s. Mijn opzoekingswerk thuis had niet veel opgeleverd. Maar mijn onzekerheid was onterecht. Rome is een glutenvrij paradijs! In een vorige blog kan je mijn favoriete adressen lezen. In deze blog kom je meer te weten over mijn algemene indruk van Rome.

Voorbereidingen

We kozen voor een appartement om toch ook ‘s avonds zelf iets te kunnen bereiden. Bij de zoektocht naar een geschikt appartement was het vooral belangrijk dat het vlakbij een supermarkt is zodat er makkelijk boodschappen konden gedaan worden. Het werd een appartement iets buiten het centrum van Rome gelegen. Waar we heel blij voor waren, zo konden we ‘s avonds even ontsnappen aan de drukte van Rome. De vlucht werd geboekt via Ryanair.

Luchthaven

Ciampino, een kleine luchthaven in Rome heeft zelfs enkele glutenvrije mogelijkheden. Bijvoorbeeld voorverpakt brood, koekjes en crackers. Ook in een kleine snoepautomaat kwam ik een glutenvrije koek tegen.

Ik kocht er een voorverpakt broodje om eens uit te proberen. Deze had ik nog nooit eerder geprobeerd, mijn verwachtingen waren niet echt hoog. Toch viel de smaak beter mee als verwacht.

Glutenvrij broodje luchthaven Ciampino
Glutenvrij broodje in de luchthaven

Supermarkten

In iedere supermarkt, zelfs in de kleinere, vind je een uitgebreid glutenvrij assortiment. Veel groter als we hier in België gewoon zijn. Pizza, cornetto, koekjes, pasta, ravioli, tiramisu, brood,… je vindt het allemaal in de supermarkt.

Pizza in supermarkt
Pizza in supermarkt

Glutenvrij in Rome, het Italiaanse logo

In verschillende restaurants, ijssalons, enzo… vind je het glutenvrije logo terug. Dit is door de Italiaanse coeliakieverenging toegekend. Hier mag je 100% gerust zijn dat je eten glutenvrij is.

Dit maakt dat spontaan uit eten gaan in Rome veel makkelijker is. De eerste dag van de citytrip had ik nog een lunchpakket mee. Dit bleek helemaal niet nodig te zijn. De volgende dagen heb ik dan ook enorm genoten van al dat glutenvrij lekkers!

Glutenvrij logo Italiaanse coeliakievereniging.
Glutenvrije logo

Wat je zeker niet mag vergeten in Rome, is de koffie. Daar hebben ze zalig lekkere koffie! En ook nog eens spotgoedkoop. Mag ik dan nu teruggaan 🙂