Reizen

5 tips om te genieten van een glutenvrije vakantie

Hoe kan je glutenvrij genieten op vakantie? In deze blog geef ik je 5 tips waar je direct mee aan de slag gaat.

Tip 1: Durf te vragen

Doe navraag bij je hotel of B&B of er glutenvrije opties zijn voor het ontbijt, lunch of avondeten. Meestal hebben ze wel enkele glutenvrije mogelijkheden. Dit doe ik meestal op voorhand zodat ik met een gerust hart op vakantie vertrekken. En met succes!

Tip 2: Preparation is the key to succes!

Zoek op voorhand al uit waar er glutenvrije restaurants of supermarkten zijn in de regio waar je logeert.

Dit kan je doen door wat opzoekingswerk te doen op internet. Ondertussen heb ik al gemerkt dat het makkelijker is om iets op te zoeken in de taal van je bestemming. Niet zo makkelijk als je de taal niet spreekt maar google translate to the rescue!

Tip 3: Glutenfree? Senza glutine? Sin gluten?

Zoek op voorhand even op wat glutenvrij betekent in de taal van je bestemming. Woorden als tarwe, tarwemeel, paneermeel zijn ook handig bij het nakijken van ingrediƫntenlijsten in de supermarkt.

Tip 4: Noodvoorraad

Iets dat ik altijd bij me heb op vakantie. Ook al heb ik er als iets meer vertrouwen in dat ik iets ga vinden. Toch zal ik altijd iets meenemen. Je weet natuurlijk maar nooit. Voor ons is het dan ook niet gemakkelijk om zomaar snel iets te vinden. Daarom dus de noodvoorraad. Wat neem ik zoal mee?

  • Koeken, voor de kleine honger onderweg
  • Crackers of toasten, voor de al iets groter wordende honger of als een restaurant geen glutenvrij brood heeft maar je wel een salade kan aanbieden
  • Pasta, voor als je een huisje hebt gehuurd en je snel iets wilt maken
  • Havermout, voor een snel klaar ontbijt, melk/yoghurt en fruit kan je overal wel vinden

Tip 5: Voor als het misloopt

Deze laatste tip heb je hopelijk nooit nodig… Neem medicatie mee voor als je toch gluten hebt gegeten. Ik denk dan aan iets tegen diarree, misselijkheid, maagkrampen. Normaal ben ik geen fan van medicatie en ziek ik liever uit. Maar op vakantie heb je geen zin/tijd om lang uit te zieken en kan medicatie wel eens helpen.

Geniet vooral van je vakantie!!

Reacties uitgeschakeld voor 5 tips om te genieten van een glutenvrije vakantie