Recepten

Glutenvrij picknicken met pastasalade

Ondertussen eet ik al meer dan 30 jaar glutenvrij. Het is pas de laatste jaren dat je meer en meer buitenshuis kan vinden om glutenvrij te eten. Daarvoor was het nog moeilijker dan nu. Wanneer we met het gezin op daguitstap gingen namen we vaak een pastasalade mee voor de lunch.

Wat vroeger eerder een noodzaak was omdat er zo weinig te vinden is, is nu een traditie geworden. Half juni ben ik met mijn zus een weekendje naar Zeeland geweest. Natuurlijk namen we voor ‘s middags een pastasalade mee. Ik deel graag met jullie het recept.

Glutenvrije pastasalade

Ingrediënten

  • Ongeveer 100 gram ongekookte pasta per persoon
  • 1/2 courgette
  • 1 blik perziken
  • een blikje tonijn of zalm in eigen nat
  • (Light) Mayonaise
  • Kerstomaten
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de pasta beetgaar in licht gezouten. Kijk op de verpakking hoelang je de pasta moet koken.
  • Snijd de courgette in fijne plakjes. Kruid met peper en zout.
  • Gril de courgette in een grillpan. Heb je geen grillpan? Je kan de courgette ook grillen in de oven.
  • Snijd de perziken in kleine stukken.
  • Prak de zalm of tonijn fijn met een vork.
  • Laat de pasta en courgetten afkoelen.
  • Meng de pasta, courgetten, perziken, tonijn of zalm met enkele eetlepels mayonaise.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Dien op met enkele kerstomaten.

Mijn zus zorgde nog voor lekker zoete aardbeien als dessert. We hadden geluk met het weer, het was dan ook een gezellige en lekkere picknick.

Glutenvrije picknick in Zeeland