• Hotspot

    Glutenvrije verwennerij bij Foodbar Mol

    Vorig jaar was ik al eens gaan ontbijten bij de Foodbar in Mol. Het ontbijt was toen glutenvrij tip top in orde. Daarom wou ik heel graag nog eens terug gaan maar deze keer om de Foodbar Table te proberen.

    Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrije verwennerij bij Foodbar Mol
  • Hotspot,  Reizen

    Taartjes eten in Aken

    Gebak is een specialiteit in Duitsland. Je merkt het dan ook als je al eens in Duitsland bent geweest. Overal waar je komt kan je verschillende soorten gebak eten. In deze blog ontdek je mijn 2 favoriete adressen in Aken. Café Belle Vue Jaren geleden gingen we al regelmatig wandelen in Aken. Vlakbij het drielandenpunt, een dorpje genaamd Orsbach, is er een prachtige wandeling. In het centrum van Orsbach is een klein koffiehuisje, “Café Belle Vue” en het is de naam meer dan waard. Vanop het terras heb je een prachtig uitzicht. Het koffiehuisje is niet enkel de moeite voor het mooie uitzicht maar ze hebben er ook glutenvrije en…

    Reacties uitgeschakeld voor Taartjes eten in Aken
  • Hotspot

    Glutenvrij adressen in de Kempen

    In deze blog geef ik je tips om glutenvrij te eten in de Kempen. Vele van mijn blogs gaan over glutenvrij eten in het buitenland. Ik schreef al over Rome, Porto en Zeeland. Toch vind ik het ook belangrijk om jullie adressen mee te geven uit mijn eigen regio. Ik ben nl. een trotse inwoner van Geel. Alle adressen heb ik zelf uitgetest én goedgekeurd!

    Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrij adressen in de Kempen
  • Hotspot

    Glutenvrij ontbijt bij Bon Petit

    Moederdag vieren we bij ons thuis altijd op 15 augustus. De laatste jaren gaan we dan met het hele gezin ontbijten. Het is niet altijd makkelijk om een geschikte locatie te vinden omdat ik glutenvrij moet eten. Dit jaar waren we ook op zoek naar iets kindvriendelijk zodat mijn neefje gerust kan rondkruipen en spelen

    Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrij ontbijt bij Bon Petit
  • Plattekaastaart
    Recepten

    Plattekaastaart met aardbeien

    Deze koeken vonden mijn ouders op de markt in Geel. Het zijn lekkere en krokante koekjes. Ik wou al langer een plattekaas taart maken, deze koekjes zijn hier ideaal voor. Voor deze taart heb ik een springvorm met een diameter van 18 cm gebruikt. Daardoor is de taart vrij hoog geworden. De taart kan je ook maken in een grotere springvorm. Voorbereiding Vet de springvorm in met boter of met koksolie, zowel de bodem als de zijkanten. Snijd een stukje bakpapier zo groot als de bodem van de springvorm en leg dit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan. Zet even in de koelkast. Ingrediënten 125 gram glutenvrije…

    Reacties uitgeschakeld voor Plattekaastaart met aardbeien
  • Reizen

    Glutenvrije bakkerij in Aken

    Aken heb ik al regelmatig bezocht. Vooral dan voor te wandelen en daarna een kort bezoek aan het centrum van Aken. Via Instagram kwam ik te weten dat er in Aken een glutenvrije bakkerij is, genaamd Isabella Glutenfreie Patisserie.

    Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrije bakkerij in Aken
  • Glutenvrije én lactosevrije truffels
    Recepten

    Glutenvrije én lactosevrije truffels

    Truffels maken, het staat al langer op mijn planning. Zelf moet ik niet lactosevrij eten maar ik experimenteer er graag mee. Zo kan ik tips geven aan mijn patiënten in de praktijk, en kan ik zelf proeven of de smaak verschilt van gewone. Dit is een lekker en snel klaar recept. Leuk voor als je onverwacht bezoek hebt of om samen met je kinderen te maken.

    Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrije én lactosevrije truffels
  • Reizen

    Glutenvrij in Porto

    Een tijdje geleden ben ik op citytrip geweest naar Porto met enkele vriendinnen. Enkele jaren geleden was ik al eens in Lissabon geweest met de scouts, toen was er veel glutenvrij te vinden in Portugal. Ik was dan ook heel benieuwd hoe het in Porto zou zijn...

    Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrij in Porto
  • Nieuw product

    Nieuw glutenvrij gebak bij Delhaize

    Sinds enkele weken hebben ze bij Delhaize een nieuw glutenvrij taartje. Dit kwam ik tegen via Facebook Dit moest ik natuurlijk zo snel mogelijk uittesten.... Poging 1 zonder veel succes, de taartjes waren niet in de winkel, maar gingen later op de dag pas binnenkomen. Bij poging 2 hadden ze de taartjes wel in voorraad, deze met appel en framboos. Ik nam deze met frambozen mee om eens te proberen.

    Reacties uitgeschakeld voor Nieuw glutenvrij gebak bij Delhaize
  • Productinfo

    Traindevie, glutenvrije bakkerij

    Op een zondagmorgen koffiekoeken en pistolets gaan halen voor het zondagsontbijt.... voor veel gezinnen is dit de normale gang van zaken. Als je glutenvrij moet eten is dit niet meer zo evident. Dit vraagt een beetje planning op voorhand. Bij Traindevie vond ik koffiekoeken en pistolets die vers worden geleverd en die je kan invriezen. Ideaal voor het zondagsontbijt. In deze blog vertel ik je meer over mijn ervaringen met Traindevie.

    Reacties uitgeschakeld voor Traindevie, glutenvrije bakkerij